Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Участь працівників закладів культури Студенянської об’єднаної грамади в мистецькому проекті «Різдво в Буші»

Дата: 16.01.2018 10:20
Кількість переглядів: 546

  Різдвяні свята є одними з найбільших християнських свят, які завжди наповнені духом народних культурно-мистецьких звичаїв та обрядів.

  Цьогоріч вперше спільний колектив закладів культури територіальної громади, під керівництвом сільського голови Кирнасівського О.П. та інспектора з питань культури відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Бабиної І.В. разом приймали участь в обласному мистецькому фестивалі «Різдво в Буші».

  Дійство відбувалося 13 січня в селі Буша Ямпільського району. Наша громада представляла свою виставкову різдвяну світлицю з виробами народних умільців: вишиті рушники (Кучанська Л.Д.), ткані-верети (Сомик Г.В.), ікони вишиті бісером (Шпатар Я.С.). На столах щедро були представлені кутя, народні страви, напої та різдвяна випічка(Кучанська Л.Д. , Шпатар О.В., Бабина І.В., Гончарук Л.О.). Наші музики розважали гостей народною музикою та співом( під керівництвом Гончарука С.А.), а господині щедро пригощали різдвяними стравами.

  Спільний співочий колектив закладів культури територіальної громади брав участь в різдвяному концерті, виконував колядки: «Хвалу Богу даймо» та «Сяє в небі зоря». Вітали місцевих жителів та гостей фестивалю з різдвяними святами.

  Наша громада вперше приймала участь у такому масштабному мистецькому проекті. Дуже сподобалось свято учасникам та гостям. Воно показало в новому світлі нашу українську національну культуру, її різноманітність та багатогранність. Такі заходи сприяють відродженню, збереженню і популяризації народного мистецтва, різдвяних звичаїв та обрядів, а також підвищують туристичну привабливість Подільського краю.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь