Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення Студенянського сільського голови до громади!

Дата: 13.06.2017 15:06
Кількість переглядів: 643

Фото без описуШановні мешканці об’єднаної громади!

  Студенянська об’єднана територіальна громада утворена 20 серпня 2015 року відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». На даний час Студенянська ОТГ знаходиться на важливому етапі свого розвитку.

  Для того, щоб намітити шляхи розвитку на довгострокову перспективу, врахувавши при цьому інтереси всіх сіл та селищ, які входять до складу громади, існує велика потреба у створенні досконалої Стратегії розвитку, в тому числі у визначенні ключових напрямків для подальшого її розвитку.

  Саме тому Студенянська сільська рада охоче використала можливість створити Стратегічний план розвитку Студенянської об’єднаної територіальної громади на 2017-2030 роки взявши участь у проекті «Належне управління територіальних громад: досвід стратегічного планування країн Вишеградської четвірки для країн Східного партнерства», який реалізується ГО «Єврорегіон «Дністер» за підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду і Міністерства Закордонних справ Королівства Нідерланди.

  При розробці стратегії розвитку громади необхідно враховувати пропозиції, думки, бачення розвитку всіх верств населення, тому розпорядженням сільського голови від 26.05.2017 року № 39 створена Робоча група, в яку увійшли представники влади, бізнесу та громадськості. Загалом, це соціально активні люди різних професій та вікових категорій.

  Щоб максимально залучити до процесу стратегічного планування громаду, а також дізнатися, яким бачать свої села у майбутньому їхні мешканці, проводиться опитування мешканців у вигляді анкетування. Результати опитування стануть важливим елементом стратегічного плану, підґрунтям для створення його основних складових: місії, бачення, напрямків розвитку.

  Заходи, які намічаються стратегією, будуть щорічно розглядатись виконкомом сільської ради, постійними комісіями під час розробки щорічних Програм соціально-економічного та культурного розвитку громади.

  Виконання заходів, які заплановані в Стратегічному плані, вимагає високих темпів економічного розвитку і значної мобілізації бюджетних коштів. Тому, виконком сільської ради бере на себе зобов'язання створити необхідні передумови для виконання темпів зростання і досягнення поставленої мети. Але повне виконання заходів можливе, якщо всі, або якомога більше членів територіальної громади підключаться до реалізації завдань, передбачених планом, будуть сприяти у виконанні наміченого. В такому разі Стратегічний план принесе реальну користь нашій громаді і кожному її мешканцю.

  Співпраця органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства в питаннях регіонального розвитку є дуже важливою і потрібною. Стратегія розвитку громади є живим документом, до якого потрібно вносити зміни, щоб максимально скористатися усіма можливостями розвитку і мінімізації ризиків. Бажаю всім наполегливості в зміцненні громади і наснаги в її соціально-економічному розвитку.

  Запрошуємо до співпраці всіх громадян, не байдужих до майбутнього громади!

  Пропозиції до Проекту Стратегії розвитку ОТГ на 2017-2030 роки прохання надсилати на електронну адресу studena_sr@ukr.net та в письмовому вигляді до виконкому Студенянської сільської ради в термін до 1 липня 2017 року.

  З повагою,

  Студенянський сільський голова О.Кирнасівський.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь