Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Молодіжний проект «Державотворець»

Дата: 09.07.2018 14:24
Кількість переглядів: 595

Фото без опису  За ініціативи Міністерства молоді та спорту, спільно з Українською академією лідерства, за сприяння проекту USAID “Підтримка організацій-лідерів у протидій корупції в Україні” (“ВзаємоДія”) з 4 травня в нашій державі стартував проект “Державотворець”. Метою проекту є ознайомлення молоді з публічною адміністрацією та процесами державотворення, її залучення до розроблення, ухвалення управлінських рішень і контролю за їх виконанням, подальшої професійної діяльності на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування через організацію освітньо-профорієнтаційних стажувань.

  Голова нашої об’єднаної громади Олексій Петрович Кирнасівський переконаний, що ключем до майбутньої свободи, процвітання, безпеки України є молодь, а в умовах децентралізації особливо важливим є те, щоб молоді люди приймали активну участь у житті громади. Саме з цією метою в приміщені сільської бібліотеки планується створення інформаційно – молодіжного центру «Простір». Олексій Петрович запропонував мені, як молодій людині з активною громадянською позицією, взяти участь в проекті «Державотворець».

  Пройшовши успішно усі етапи відбору, я була запрошена до міста Києва на стажування в органах державної влади, яке проходило в Адміністрації Президента України, Секретаріаті Кабінету Міністрів України, центральних органах виконавчої влади.

  Разом зі мною стажування проходили ще 92 активісти з усіх куточків України. Програма була наскільки насичена, що емоції переповнювали кожного. Це і зустрічі з міністрами, представниками бізнесу та громадських організацій, напружені та водночас цікаві трудові будні на посадах державних службовців, рефлексії та лекції від найкращих спікерів країни. Особливо цікавими були зустрічі з директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником, та прем’єр міністром – Володимиром Гройсманом. Наприкінці стажування учасникам проекту були виставленні оцінки та вручені сертифікати.

  Цей проект змінив моє ставлення до державної служби, до людей та до країни в цілому. Сказати, що це було неймовірно круто - це нічого не сказати. Такі проекти показують, що в нашій країні є люди, які готові робити все для нашого спільного майбутнього. Я зрозуміла просту істину - в житті немає проблем, в житті є виклики, які ми маємо долати. І кожен з нас може змінити країну на краще, та зміни потрібно починати з себе. Досвідом, який я отримала від участі в проекті, я з радістю поділюся з усіма бажаючими. Тож дорога молодь, давайте будемо небайдужими, активними, завзятими! Все в наших руках!

  Забранюк Тетяна В’ячеславівна

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь