Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення Студенянського сільського голови О.Кирнасівського до жителів громади

Дата: 08.11.2018 08:59
Кількість переглядів: 472

Звернення до жителів громади

Шановні мешканці Студенянської об’єднаної територіальної громади!

  Студенянська об’єднана територіальна громада утворена 20 серпня 2015 року відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». За період своєї роботи громада почала активно розвиватися. Створені виконавчі органи для забезпечення функціонування відповідних напрямків соціально-економічної сфери, проводяться роботи з благоустрою, капітальні ремонти доріг, об’єктів комунальної власності, зміцнюється матеріально-технічна база закладів соціальної сфери.

  Для того, щоб намітити шляхи розвитку на довгострокову перспективу, врахувавши при цьому інтереси всіх сіл та селищ, які входять до складу громади, існує велика потреба у створенні досконалої Стратегії розвитку, в тому числі у визначенні ключових напрямків.

  Саме тому Студенянська сільська рада охоче використовує можливість створити Стратегію розвитку Студенянської об’єднаної територіальної громади на 2019-2028 роки взявши участь у проекті «Впровадження інструментів ефективного муніципального менеджменту та правнича допомога громадам», яка реалізується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

  Стратегічний план - довгострокова програма (орієнтовно на 8-12 років) досягнення громадою самостійно поставленої мети.

  Критерій довготривалості планування означає, що у плані визначаються нові можливості (джерела, обсяги та структура доходів і витрат), на відміну від короткострокового (оперативного) плану, у якому можливості попередньо визначені (обсяги та структура видатків зафіксовані заздалегідь).

  Стратегічний план складається зі Стратегії розвитку громади та Плану реалізації Стратегії. Стратегія розвитку громади (Стратегія) - це концептуальний документ, що містить Бачення майбутнього, Напрями розвитку, та цільовий блок з низки Стратегічних та Оперативних цілей.

  Стратегічне планування - це здійснення усвідомленого вибору: цілей; засобів вирішення проблем (та/або реалізації можливостей); та бажаного «сценарію» подій (бажаної «траєкторії» змін) з можливістю свідомо впливати на цей «сценарій» протягом його реалізації.

  Для здійснення ефективного процесу стратегічного планування відповідно до розпорядження від 30 серпня 2018 року № 144 утворена робоча група з розробки Стратегічного плану розвитку Студенянської об’єднаної територіальної громади, затверджено план-графік підготовки Стратегії.

  На 1 етапі, 10 вересня 2018 року, робочою групою спільно із консультантом із стратегічного планування Ольгою Бердановою проведено перше засідання з питань формування профілю громади, аналізу стану громади та комплексного аналізу проблем. Забезпечено збір статистичних даних та інформації. З метою максимального залучення до процесу стратегічного планування жителів громади, а також дізнатися, яким бачать свої села у майбутньому їх мешканці, проведено опитування мешканців у вигляді анкетування. Результати опитування є важливим елементом стратегічного плану, підґрунтям для створення його основних складових: місії, бачення, напрямків розвитку.

  На 2 етапі, 29 жовтня 2018 року, проведено друге засідання робочої групи, на якому визначена Місія громади, сформульоване Бачення бажаного майбутнього громади, ідентифіковані ключові Проблеми громади за сферами та важливістю. Ольга Володимирівна Берданова презентувала аналітичні матеріали соціально-економічного стану громади, результати опитування громади. Організовано SWOT-аналіз за напрямками.

  До березня 2019 року планується проведення ще трьох засідань робочої групи згідно Плану-графіка та затвердження плану реалізації Стратегії.

  Успіх впровадження розробленого і затвердженого сільською радою стратегічного плану буде залежати від подальшої відповідальності за нього членів робочої групи, а також жителів громади, хто має можливість взяти участь у реалізації сформульованого Бачення майбутнього громади.

  При розробці Стратегії розвитку громади будуть враховані пропозиції, думки, бачення розвитку всіх верств населення.

  Завдання, які будуть викладені у Стратегії, щорічно розглядатимуться виконкомом сільської ради, постійними комісіями під час розробки щорічних Програм соціально-економічного та культурного розвитку громади.

  Виконання заходів, запланованих в Стратегічному плані, вимагає високих темпів економічного розвитку і значної мобілізації бюджетних коштів. Тому, сільська рада бере на себе зобов’язання створити необхідні передумови для виконання темпів зростання і досягнення поставленої мети. Але повне виконання заходів можливе, якщо всі, або якомога більше членів територіальної громади підключаться до реалізації завдань, передбачених планом, будуть сприяти у виконанні наміченого. В такому разі Стратегічний план принесе реальну користь нашій громаді і кожному її мешканцю.

  Співпраця органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства в питаннях регіонального розвитку є дуже важливою і потрібною. Бажаю всім наполегливості в зміцненні громади і наснаги в її соціально-економічному розвитку. Запрошуємо до співпраці всіх громадян, не байдужих до майбутнього громади!

  Пропозиції до Проекту Стратегії розвитку ОТГ на 2019-2028 роки прохання надсилати на електронну адресу studena_sr@ukr.net та в письмовому вигляді до виконкому Студенянської сільської ради в термін до 01 січня 2019 року.

  З повагою, Студенянський сільський голова О.Кирнасівський.

  Розпорядження № 144 (Скачати)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь