Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт фахівця із соціальної роботи станом на 01.01.2019 року

Дата: 21.01.2019 09:26
Кількість переглядів: 6800

  Головне завдання фахівця із соціальної роботи– професійна допомога клієнтам у визначенні причин власних проблем і подальший спільний пошук можливостей для їхнього вирішення шляхом надання комплексу соціальних послуг (психологічних, юридичних, соціально-педагогічних, інформаційних, соціально-медичних, соціально-економічних).

  Для забезпечення комплексної допомоги сім’ям та особам, які опинилися в складних життєвих обставинах, відпрацьовано механізм співпраці фахівця із соціальної роботи з службою у справах дітей Студенянської ОТГ, управлінням праці та соціального захисту населення Піщанської РДА; Піщанським відділенням поліції та службою у справах дітей Піщанської РДА.

  З метою проведення грунтовної роботи ведеться облік сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, інформація до якого надходить як із державних установ (служби у справах дітей, медичних та навчальних закладів, управління праці та соціального захисту населення тощо), а також особисто від громадян.

  Станом на 01.01.2019 року на обліку перебувають 19 сімей, в яких виховується 47 дітей. Проблеми цієї категорії громадян вивчалися під час соціальних інспектувань та розглядалися на засіданнях опікунської ради та комісіях з захисту прав дітей служби у справах дітей Піщанської РДА.

  Під соціальним супроводом перебуває 4 сім’ї, де виховується 11 дітей. В ході соціального супроводу членам сімей, які знаходяться в складних життєвих обставина було надано соціальні послуги соціально – педагогічного, соціально – економічного, інформаційно-консультативного та психологічного характеру. Крім того з батьками проведено профілактичні бесіди щодо відповідальності батьків за життя та здоров’я дітей, впливу шкідливих звичок на виховання та розвиток дітей, попередження насильства в сім’ї.

  Із позитивним результатом завершено соціальний супровід 2 сім?ї, 1 сім'я знята з соціального супроводу в зв’язку зі зміною місця проживання, 2-га без досягнення результату.

  Протягом року здійснено 180 відвідувань сімей. Проведено 17 початкових оцінок потреб дитини та її сім?ї. На території Студенянської ОТГ проживає 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на вихованні в сім’ях опікунів та 4 особи із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Їм надано соціальні послуги, гуманітарна допомога та проведена робота з метою забезпечення належного догляду та виховання дітей.

  Також проживає 3 вимушених переселенців із Донецької та Луганської областей, з них виховується 1 дитина.

  Надавалась матеріальна допомога 64 учасникам АТО та консультації щодо пільг, якими можуть користуватися.

  З 2017 року на фахівця із соціальної роботи покладене завдання перевірки цільового використання коштів при народженні дитини та одиноким матерям(батькам). Здійснено перевірку 12 сімей та складені акти перевірки цільового використання коштів.

  Крім того в рамках роботи спеціалізованого формування «Служби соціальної підтримки сім’ї» ведеться робота з сім’ями де виховуються діти-інваліди. На обліку перебуває 16 сімей в яких існує проблема інвалідності, з них 11 сімей, де виховуються діти з особливими потребами. Батькам та дітям надано соціальні послуги, матеріальну допомогу.

  Фахівець із соціальної роботи співпрацює з Піщанською кримінально-виконавчою інспекцією щодо надання необхідних соціальних послуг умовно-засудженій молоді. На обліку знаходиться 2 осіби з числа умовно засудженої молоді, яким надано послугу та здійснено відвідування.

  92 сім?ям сприяли в зібранні пакету документів для оформлення соціальних допомог.

  1 особу працевлаштовано.

  У 2018 році проведено 5 групових заходів щодо відповідального батьківства, профілактики вчинення насильства в сім?ї та проведено благодійний захід в Піщанській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат « Діти для дітей». Груповою роботою охоплено 64 осіби.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь