Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заборона спалювання стерні

Дата: 09.08.2019 17:02
Кількість переглядів: 646

Фото без опису  Після завершення збирання зернових культур, у Вінницькій області мають місце неконтрольовані штучні пали сухої трави, стерні, лісосмуг, очеретів тощо, що є грубим порушенням природоохоронного законодавства (ст.. 16 та 22 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», ст.. 35 та 37 Закону України «Про охорону земель» та ін..), за які передбачена адміністративна відповідальність згідно до ст.. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

  Відповідно до Доручення голови обласної державної адміністрації №01.01-13/4721 від 05.08.2019 року «Щодо спалювання сухої рослинності та її залишків на території області», та в зв’язку з необхідністю попередження виникнення пожеж на території ОТГ сільська рада доводить до відома населення ОТГ та користувачів сільськогосподарських угідь інформацію щодо їх персональної відповідальності за недопущення спалювання сухої рослинності та їх залишків на ділянках, які знаходяться в їх користуванні.

  Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання сухої природної рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя у парках, інших природних екосистемах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 70 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

  У разі виявлення систематичних порушень буде розглядатись питання з приводу розірвання договорів оренди із орендарями земельних ділянок.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь