Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що потрібно знати про кавуни

Дата: 30.08.2019 11:13
Кількість переглядів: 430

Фото без опису  Що потрібно знати про кавуни

  Кавун - це своєрідний коктейль із корисних речовин та природної структурованої води. Адже ця ягода майже на 90% складається з рідини, і не простої води, а чудодійної, котру може подарувати лише сама природа.

  Підтримує здоров`я плоду та імунітет

  Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за винятком одного — фолієвої кислоти (вітамін В9). Вона бере участь в кровотворенні, перешкоджає жировій інфільтрації печінки, підтримує імунну систему, сприяючи нормальному утворенню і функціонуванню білих кров`яних тілець — лейкоцитів, а також грає важливу роль у вагітності — регулює формування нервових клітин ембріона, що вкрай важливо для його нормального розвитку. Тому кавун буде корисний всім із загальнозміцнюючою метою і просто незамінний вагітним жінкам і тим, хто планує незабаром народжувати дітей.

  Виводить зайвий холестерин

  Кавун багатий клітковиною, яка сприяє виведенню зайвого холестерину, одного з головних винуватців так званої хвороби старості атеросклерозу.

  Сприяє схудненню

  Кавун — одна з тих страв, яка підходить для розвантажувальних днів, які зазвичай практикують для поліпшення самопочуття і схуднення (способів декілька, вони об`єднуються під назвою «кавунова дієта»). Їх можна практикувати від 2-х разів в тиждень до 1 разу на 10 днів. У розвантажувальний день потрібно з`їдати тільки 1,5—2 кг кавуна, розділивши цю дозу на 5 прийомів. Варіант для тих, хто важко переносить голод, — їсти кавун уприкуску з чорним хлібом (який до того ж хороший абсорбент).

  Ще->

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь