Що потрібно знати про кавуни
Що потрібно знати про кавуни
Кавун - це своєрідний коктейль із корисних речовин та природної структурованої води. Адже ця ягода майже на 90% складається з рідини, і не простої води, а чудодійної, котру може подарувати лише сама природа.
Підтримує здоров`я плоду та імунітет
Вітамінів в кавуні порівняно небагато, за винятком одного — фолієвої кислоти (вітамін В9). Вона бере участь в кровотворенні, перешкоджає жировій інфільтрації печінки, підтримує імунну систему, сприяючи нормальному утворенню і функціонуванню білих кров`яних тілець — лейкоцитів, а також грає важливу роль у вагітності — регулює формування нервових клітин ембріона, що вкрай важливо для його нормального розвитку. Тому кавун буде корисний всім із загальнозміцнюючою метою і просто незамінний вагітним жінкам і тим, хто планує незабаром народжувати дітей.
Виводить зайвий холестерин
Кавун багатий клітковиною, яка сприяє виведенню зайвого холестерину, одного з головних винуватців так званої хвороби старості атеросклерозу.
Сприяє схудненню
Кавун — одна з тих страв, яка підходить для розвантажувальних днів, які зазвичай практикують для поліпшення самопочуття і схуднення (способів декілька, вони об`єднуються під назвою «кавунова дієта»). Їх можна практикувати від 2-х разів в тиждень до 1 разу на 10 днів. У розвантажувальний день потрібно з`їдати тільки 1,5—2 кг кавуна, розділивши цю дозу на 5 прийомів. Варіант для тих, хто важко переносить голод, — їсти кавун уприкуску з чорним хлібом (який до того ж хороший абсорбент).