Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні жителі громади!

Дата: 30.10.2019 17:00
Кількість переглядів: 276

Фото без опису  Нагадуємо, що спалювання минулорічної трави, опалого листя, сухих гілок та іншого сміття - це проблема, яка є небезпечною для довкілля, життя і здоров’я людей.

  Згідно з Адміністративним кодексом України за самовільне спалювання рослинних решток передбачена відповідальність. Накладається штраф в сумі від 170 до 340 гривень для громадян і від 850 до 1190 гривень для посадових осіб, а в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду - від 340 до 680 гривень для громадян і від 1190 до 1700 гривень для посадових осіб. Студенянська сільська рада закликає мешканців громади припинити безконтрольне випалювання сухої рослинності. Також, щоб запобігти пожежам від палаючої трави або стерні слід завчасно проводити роботи по створенню протипожежних смуг, постійно очищувати території від сухої трави і горючого сміття.

  Що робити з опалим листям? Найкращий варіант позбутися опалого листя без шкоди здоров’ю – це компостування. Зробити компостну яму у себе на подвір’ї та дочекатися, коли вона «достигне». За допомогою компосту можна підживлювати ґрунт та підвищувати його родючість. Компост уповільнює ріст бур’янів та забезпечує рослини поживними речовинами. Таким чином ви не тільки не нашкодите собі і природі, але і зробите користь для свого господарства.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь