Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Система інституційного догляду та виховання дітей

Дата: 13.02.2020 15:24
Кількість переглядів: 370

Фото без опису  Перспективи її реформування Продовжується Національна стратегія реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, реінтеграції дітей в сімейне середовище, родинне середовище. Діти мають бути повернуті в громаду та виховуватися в сімейному оточенні з метою їх всебічного гармонійного розвитку.

  На сьогоднішній день у Вінницькій області зменшилась кількість інтернатних закладів: три заклади ліквідовано, а саме: Крищинецька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат Тульчинського району Вінницької обласної Ради, Дитячий будинок «Родинний дім» Вінницького району, загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів м. Жмеринка; навчально-виховний комплекс Гайсинська середня школа-інтернат І-ІІІ ступенів-гімназія реформовано у денний заклад.

  На даний час у Вінницькій області функціонує 30 інтернатних закладів, у яких понад 2500 дітей різних категорій, з яких менше 7 % є дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування.

  Переважна більшість дітей в інтернатних закладах мають одного або обох батьків, інших родичів. Реформування системи інституційного догляду та виховання дітей - планомірний і поступовий процес, що триватиме щонайменше до 2026 року.

  У Студенянській об’єднаній територіальній громаді в інтернатних закладах області наразі перебувають 2 дітей, які влаштовані за заявами батьків, і мають вже найближчим часом бути повернені для проживання в громаду. У зв’язку з тим, що на території Студенянської об’єднаної територіальної громади на обліку в складних життєвих обставинах перебуває 23 сім’ї у яких виховується 53 дитини, серед них є сім’ї, в яких існує загроза життю та здоров’ю дітей. Тому, є потреба у створенні дитячого будинку сімейного типу для належного розвитку та виховання підростаючого покоління, надання таким дітям батьківського емоційного тепла та любові.

  Студенянською сільською радою постійно проводиться цілеспрямована робота щодо виконання повноважень у сфері захисту прав дітей та соціального захисту. Ведеться пошук кандидатів потенційних батьків-вихователів для дитячого будинку сімейного типу, будівництво якого планується завершити до кінця поточного року в с. Студена.

  За детальною інформацією звертатися по телефону: 0960469205

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь