Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГУ ДПС у Вінницькій області надсилає матеріали

Дата: 02.03.2021 10:19
Кількість переглядів: 1735

  Минулого тижня, 26 лютого, в залі Крижопільської державної податкової інспекції відбулася нарада за участю начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Суржикова Миколи Андрійовича, заступника начальника ГУ ДПС у області Домерат Оксани Анатоліївни, працівників структурних підрозділів ГУ ДПС у області.

  В нараді прийняли участь запрошені керівники територіальних громад: голова Крижопільської селищної ради Василишен Володимир Миколайович, голова Городківської сільської ради Резнік Олена Іванівна, голова Піщанської селищної ради Крижанівський Олександр Іванович, голова Студенянської сільської ради Кирнасівський Олексій Петрович, голова Томашпільської селищної ради Немировський Валерій Федорович, заступник голови Вапнярської селищної ради Мацерук Руслан Володимирович.

  На обговорення було винесено ряд актуальних питань, зокрема, про нововведення в податковому законодавстві та формах адміністрування податків і зборів; про організацію ефективної співпраці органів місцевого самоврядування з органами ДПС, спрямованої на формування бази оподаткування; забезпечення надходжень ПДФО до місцевих бюджетів, у т.ч. за рахунок проведення роботи щодо оподаткування доходів, отриманих від надання земельних часток (паїв) в оренду; про залучення до оподаткування фізичних осіб, які обробляють землю одноосібно, шляхом подання декларацій, нарахування та сплати податків; про аналіз динаміки показників суми виторгів суб’єктів господарювання, проведених через реєстратори розрахункових операцій та вжиття відповідних заходів щодо росту надходжень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів до місцевих бюджетів; про роботу з податковим боргом та недопущення приросту новоствореного боргу; про опрацювання питання прийняття економічно - обгрунтованих ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та плати за землю; про забезпечення в повному обсязі надсилання та вручення платникам податків податкових повідомлень рішень з майнових податків; про проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо переваг використання програмних реєстраторів розрахункових операцій та використання електронних сервісів ДПС; інші питання.

  Відкрила нараду начальник Крижопільського відділу Людмила Сузанська. Вона ознайомила присутніх з порядком денним та запросила до слова начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Миколу Суржикова. У своєму виступі посадовець поінформував присутніх про переваги сучасних електронних сервісів, які забезпечують платникам більш мобільний зв’язок з податковим органом та преференції, надані владою бізнесу через запровадження карантинних обмежень, про підвищення рівня обізнаності з норм законодавства, про співпрацю з територіальними громадами з пошуку резервів надходжень, залучення інвестицій. Далі, заступник начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат ознайомила присутніх з законодавчими нововведеннями. Сказала про необхідність тісної співпраці територіальних громад з податковою службою для забезпечення надходжень до місцевих бюджетів. Діалог продовжила Людмила Сузанська, яка проінформувала про виконання плану надходжень 2020 року та перспективи виконання доведених індикативних показників за два місяці цього року.

  Метою проведеної зустрічі начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Миколи Суржикова було ознайомлення з економічною ситуацією у територіальних громадах. На нараді голови громад активно обговорювали питання щодо ролі податків у наповненні місцевих бюджетів та можливі шляхи виведення економіки районів із «тіні».

  Обговорення розглянутих питань продовжувалося і після завершення наради. Запрошені гості мали можливість почути конкретні відповіді на запитання, які хвилюють кожного керівника: порядок проведення перевірок, відшкодування ПДВ, легалізація найманої праці та ін.

  На завершення Микола Суржиков сказав, що підтримує сучасні форми спілкування, оскільки вони дають змогу побачити прогалини в роботі та виправляти їх, для того, щоб бізнес регіону мав можливість працювати в правовому полі та сплатою податків підтримувати життєдіяльність територіальних громад.

  Уповноважена особа ГУ ДПС у Вінницькій області Людмила СУЗАНСЬКА

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь