Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розпочато набір на Школу цифрової грамотності

Дата: 25.05.2021 15:10
Кількість переглядів: 268

Фото без опису  Громадська організація "Центр розвитку громадських ініціатив "Подільський край" оголошує конкурсний набір на освітню програму з цифрової грамотності.

  До участі у Школі запрошуємо представників органів місцевого самоврядування та місцевих активістів Піщанської та Студенянської громад Вінницької області, які бажають підвищити рівень своїх цифрових знань та компетенцій.

  Формат: онлайн, оффлайн

  Терміни навчання: червень-серпень 2021 року

  На учасників чекає знайомство з темами:

  Тема 1. Інструменти для дистанційної роботи і комунікації (це не тільки про Zoom й GoogleMeet, але й інші сервіси й програми, які полегшать роботу)

  Тема 2. Програмне забезпечення: ліцензійні програми та безкоштовні аналоги (що таке ліцензія і чому не можна використовувати Microsoft Word, архіватор WinRAR, Adobe Photoshop та інші програми неліцензійно, які це може мати наслідки, чим їх можна замінити)

  Тема 3. Сервіси Google (як працювати командою над текстами, таблицями, як перенести планування в онлайн, як проводити навчання онлайн та інші сервіси)

  Тема 4. Соцмережі для ОМС. Від ідеї до контент-плану (ця тема буде корисною для тих, хто веде офіційні та власні сторінки у соцмережах)

  Тема 5. Електронні сервіси для влади і громади (знайомство з онлайн-сервісом Дія, діджиталізація у громадах, електронні звернення, чи будуть у громадах заступники з цифрової трансформації?)

  Тема 6. Авторські права в інтернеті (як захистити свої права в інтернеті, як не стати піратом, завантаживши музику чи картинку, де шукати безкоштовний контент: музику, фото, відео)

  Тема 7. Інформаційна гігієна, медіа грамотність: чому це так важливо? (тут і про фейки, та як їх розрізняти, ботів, що варто і не варто розміщати у соцмережах, знайомство з кількома документальними кінострічками про тонкощі інтернетного простору, про тих, хто перевіряє пости у фейсбуці, про те, як інформація чи доступ до неї може спричинити не лише міждержавні, але й міжконтинентальні конфлікти)

  Реєстрація відкрита до 6 червня (включно) : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaTIgRbkiT2xWx282MS-6p2Q_GKigbR8A0LDya4mQGXxX34w/viewform

  На школу будуть обрані 20 учасників. Участь є безкоштовною.

  Учасники, які успішно пройдуть навчання, отримають сертифікат.

  Освітня програма «Школа цифрової грамотності» реалізовується громадською організацією "Центр розвитку громадських ініціатив "Подільський край" у рамках реалізації проекту "НУЖбо" за сприяння та фінансової підтримки Громадської спілки "Українська асоціація освіти дорослих" та Представництва DVV International в Україні

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь