Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

21 листопада – День Гідності та Свободи

Дата: 22.11.2021 08:40
Кількість переглядів: 1133

Фото без опису  День Гідності та Свободи відзначається щороку 21 листопада на честь двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Він встановлений з метою утвердження ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття і віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

  Революцію 2013 року було названо Євромайданом, який став символом і взірцем жертовності та героїзму, з якого білими журавлями злетіла в небо Небесна Сотня. Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості. Гідність, відданість, патріотизм стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття.

  Україна заплатила і продовжує платити надзвичайно високу ціну за те, щоб Гідність була першою із чеснот українців. Ще довго -довго з покоління в покоління будуть передаватися спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013 – 2014 роках і на Сході України. Хай палають свічки пам’яті загиблих Героїв у наших серцях, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю.

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь