Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Хто оборонятиме Вінниччину?

Дата: 28.01.2022 08:46
Кількість переглядів: 886

Фото без опису  7 батальйонів територіальної оборони сьогодні формують у Вінниці та у кожному з шести районів області — Вінницькому, Гайсинському, Жмеринському, Могилів-Подільському, Тульчинському та Хмільницькому.

  Війна з росією триває вже майже вісім років. Люди реагують на події з війни лише коли загинув або поранений воїн чи цивільна людина або, коли показують знищені під час обстрілу будинки. На жаль, ми навчилися з цим жити.

  Вчергове Путін стягнув до кордонів України війська, демонструючи готовність до відкритого вторгнення. Від такого тиску легко впасти в паніку, але Збройні Сили Украни готові дати відсіч агресору. Війна триває, в цих умовах готовність і вміння кожного українця чинити опір є важливим чинником стримування російської агресії.

  Набуття чинності Закону України «Про основи національного спротиву» дозволяє створити потужну, справді здатну на таке систему територіальної оборони (далі ТрО). Це нова інституція, до якої залучено місцеву владу, інші сили безпеки і оборони, громадські організації. Але насамперед — це окремий рід сил Збройних Сил України.

  Закон — це результат роботи всіх державних структур, експертних груп громадських організацій і просто небайдужих громадян. Взято за основу найкращі елементи та прийоми моделей ТрО провідних країн.

  «На жаль, немає у світі нічого ідеального, немає і в нас «червоної кнопки» з написом «ПЕРЕМОГА», тому попереду велика, спільна робота із розбудови територіальної оборони країни.

  Вінницька область — прикордонна, яу і територія колишнього Піщанського району, а значить, обороні має бути особлива увага. Щоб у випадку створення або виникнення умов дестабілізації обстановки в прикордонних районах України, які межують з країною-агресором, ми в лічені години розгорнули систему територіальної оборони і взяли під контроль усі об’єкти комунікацій та інфраструктури. Лише так можна буде забезпечити існування конституційного ладу на нашій території в разі нової хвилі агресії.

  8 тисяч росіян у Придністров’ї на кордоні з Вінниччиною — це реальна загроза, до якої ми готуємось. Не можу розкривати військову таємницю, але на цьому напрямку вже задано цілий ряд заходів та підготовчих дій.

  До тероборони не братимуть солдатів молодших за 35 років і не старших 60 років. Розмір заробітної плати починається від 11 тис. грн., розмір залежить від займаної посади, також військовослужбовцю виплачується щорічна допомога на оздоровлення, вирішення соціально-побутових проблем, підйомна допомога, компенсація за житло

  Наразі всім охочим необхідно звертатися до районних та обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати) за місцем проживання, де їм кваліфіковано дадуть роз’яснення та допоможуть оформити документи. Штаб бригади буде розташовуватися в обласному центрі, штаби батальйонів на території районів.

  Передбачено два види служби: на постійній основі та в резерві. В обох випадках - контракт. Різниця у тому, що контрактники на постійній основі приходитимуть на службу в частині щоденно, а резервістів викликатимуть у період загострення військової ситуації.

  Термін контракту - три роки. Несення служби відбувається в розташуванні (Тульчинський район), проживання можливе за домашньою адресою або в розташуванні підрозділу.

  За більш детальнішою інформацією звертатися до третього відділу Тульчинського РТЦК та СП за адресою смт. Піщанка вул. Центральна 95.

  Статтю підготував начальник третього відділу Тульчинського РТЦК та СП капітан Олексій Томчук.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь