Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Будьте свідомими! Не паліть суху траву та сміття!

Дата: 17.03.2022 13:33
Кількість переглядів: 264

Фото без опису  За минулу добу рятувальники Тульчинського району здійснили 12 виїздів на ліквідації пожеж. На щастя, всі вони не були пов'язані з військовими діями. Однак, 10 з них - це загоряння в екосистемах.

  Загалом, завдячуючи “хазяйновитим” господарям, лише протягом однієї доби, вогнем обпалено близько 10 гектар землі. Не обійшлося й без нещасних випадків. Так, у с. Медвідка Вінницького району, спалюючи торішню суху рослинність та сміття, отримав опіки 69-річний чоловік. На жаль, попри всілякі застереження надзвичайників про суворе дотримання правил пожежної безпеки люди вперто їх ігнорують та продовжують випалювати суху рослинність.

  В нічний час, коли всі громадяни вимикають світло у зв’язку із загрозою бомбардування населених пунктів, байдужі люди відкрито та безлаберно продовжують спалювати суху траву, змушуючи пожежників витрачати пальне, яке сьогодні на вагу золота..

  Рятувальники Тульчинщини нагадують, що абсолютно всі підрозділи ДСНС України наразі несуть службу в посиленому режимі у зв’язку із війною, витрачають свої сили та ресурси на безглузді гасіння пожеж сухостою, в той час як вони будь-якої миті можуть знадобитися в іншому місці через загрозу виникнення більш масштабних, серйозніших пожеж чи надзвичайних ситуацій.

  Бійці ДСНС продовжують надавати допомогу населенню в різних критичних ситуаціях, тому звертаються до людей, цінувати ресурси оперативно-рятувальної служби та не провокувати пожежі в побуті та екосистемах! Спалювання сухої рослинності у військовий час може бути прирівняне до диверсійної роботи. Особи, винні у виникненні пожеж в екосистемах, будуть притягнені до адміністративної відповідальності відповідно до чинного законодавства.

  Зараз наша країна переживає важкі часи, з кожним днем ми виборюємо право на життя! Сьогодні, як ніколи, нам потрібна ваша допомога і ми закликаємо вас не бути байдужими до довкілля та свого здоров’я і не спалювати суху рослинність, такими діями ви вбережете сили рятувальникам, а також не забувати телефонувати на «102», коли бачите вище вказані протиправні дії.

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь