Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Вінниччині підписано Меморандум про співпрацю між обласною військовою адміністрацією та Асоціацією Triangle Generation Humanitaire (Французька Республіка)

Дата: 16.06.2022 12:02
Кількість переглядів: 136

Фото без описуСьогодні, 16 червня, у приміщенні обласної військової адміністрації відбулась зустріч Начальника ОВА Сергія Борзова з виконавчим директором Асоціації Triangle Generation Humanitaire Еріком Фортом та його асистентом Юрієм Кожушко.

У зустрічі також взяв участь заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець.

Звертаючись до гостей з вітальним словом, Сергій Борзов, у першу чергу, подякував представникам Міжнародної організації солідарності Triangle Generation Humanitaire (Французька Республіка) за надану допомогу внутрішньо переміщеним особам, які наразі проживають на Вінниччині.

Очільник області коротко окреслив ситуацію в регіоні: «Наразі область приймає біженців з інших регіонів України, де відбуваються активні бойові дії. На постійному проживанні з 24 лютого 2022 року в нас зареєстровано 176 792 біженці, з них 1462 людини – це маломобільні, а також 52 500 дітей. В усіх громадах області визначені відповідальні фахівці, які надають фахові консультації та офіційно реєструють внутрішньо переміщених осіб, щоб вони могли отримати різного роду державні допомоги. Крім того, за останню добу у Вінницькій області транзитом розміщено 84 особи».

За словами Начальника ОВА, найбільше вимушених переселенців зареєстровано у м.Вінниці, у Погребищенській, Могилів-Подільській, Ямпільській, Хмільницькій, Оратівській, Бершадській громадах, а також у Гайсинському та Тульчинському районах області.

Наразі в області діє низка міжнародних гуманітарних організацій, які надають допомогу внутрішньо переміщеним особам, як за напрямом грошової допомоги (кеш), так і за іншими – надання продуктів харчування, непродовольчої гуманітарної допомоги, облаштування місць перебування ВПО тощо.

«Обласна військова адміністрація здійснює координацію напрямів допомоги з метою максимального охоплення внутрішньо переміщених осіб, які її потребують в усіх громадах, а також з метою уникнення дублювання. Також значну увагу ми приділяємо маломобільним особам та дітям, адже це найбільш вразливі категорії населення. Крім цього, на сьогодні важливим напрямком роботи є забезпечення закладів охорони здоров'я та соцслужб усім необхідним для оптимального надання соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам та жителям Вінниччини, адже кількість населення в нашій області зросла на 10%», - пояснив Сергій Борзов.

У свою чергу, виконавчий директор Асоціації Triangle Generation Humanitaire Ерік Форт подякував за прийом та зазначив, що в рамках співпраці з іншими міжнародними організаціями, зокрема, з УВКБ ООН, втілюватимуться спільні проєкти з метою захисту дітей та внутрішньо переміщених осіб. Передбачено реалізацію програми кеш-підтримки не лише для ВПО, а й для місцевого населення, яке постраждало внаслідок війни.

«Ми розуміємо, що не лише ВПО є постраждалими внаслідок війни, а й місцеве населення, яке страждає від наслідків війни. Тож ми плануємо співпрацювати і в цьому напрямку також, продовжувати надавати підтримку людям з інвалідністю, дітям, багатодітним  родинам», - зазначив Ерік Форт.

У рамках зустрічі відбулося підписання Меморандуму між Вінницькою обласною військовою адміністрацією та Асоціацією Triangle Generation Humanitaire з метою подальшого забезпечення оптимальної організації та втілення заходів гуманітарної діяльності Асоціації в регіоні.

Меморандум передбачає об’єднання зусиль сторін задля надання психологічної підтримки внутрішньо переміщеним особам, а також юридичних консультацій та грошової допомоги для ВПО.

На завершення учасники зустрічі подякували один одному за співпрацю.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Джерело (vin.gov.ua)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь