Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пенсійний фонд України інформує про встановлення граничного терміну сплати єдиного соціального внеску за ІІ квартал

Дата: 08.07.2022 14:46
Кількість переглядів: 148

Фото без опису
Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області повідомляє, що 19 липня 2022 року – граничний термін для підприємців зі сплати єдиного соціального внеску за ІІ квартал.

Мінімальний місячний страховий внесок з ЄСВ у ІІ кварталі, як і у попередньому, становить 1430 грн. Отже сума внеску за себе для фізичних осіб-підприємців, незалежно від системи оподаткування і групи, за квартал – 4290 грн (1430*3).

Максимальна база для нарахування ЄСВ – 97500 грн. Тобто, максимальний розмір страхового внеску за місяць – 21450 грн, за квартал – 64350 грн.

Варто нагадати, що відповідно до Закону України від 15.03.2022 року №2120-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» ФОПам на спрощеній та загальній системі оподаткування дозволено не сплачувати єдиний соціальний внесок за себе. Але у такому випадку підприємці втрачають стаж для призначення пенсії.

Тож наголошуємо: якщо ви продовжуєте працювати, потурбуйтеся не лише про себе, а й про тих, хто захищає Україну, або отримує соціальні виплати. Для цього сплатіть податки та ЄСВ вчасно!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь