Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДІТИ – ЦЕ ЩАСТЯ, КОЛИ МАЮТЬ РОДИНУ

Дата: 10.08.2022 09:46
Кількість переглядів: 300

      Право дитини на сім’ю прописане всіма  законами. І це не лише законодавча норма, а й закон природи. Тільки в сім’ї  дитина пізнає  любов, почуває себе щасливою, вчиться будувати власну сім’ю, адже батьки не тільки дають їй життя, а й відповідають за догляд та виховання, передають досвід поколінь, прищеплюють моральні цінності та духовність, задовольняють щоденні потреби. Діти повинні зростати в сім’ях  рідних батьків, але, коли це неможливо, альтернативою біологічній родині може слугувати інша сім’я.

      Саме тому, наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт. Це прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

    Ще, здається,  нещодавно в Студенянській територіальній громаді було прийнято рішення про будівництво  дитячого будинку сімейного типу. І ось він: комфортний, просторий, світлий вже чекає на сім’ю. А чи насправді все було так легко? Звичайно,  держава виділила кошти на будівництво. Але у  зведеному житловому приміщенні потрібно створити комфортні умови проживання: обладнати необхідними меблями, побутовою технікою та іншими предметами тривалого вжитку. І тут то пішли проблеми… Та завдяки мудрим рішенням голови Вінницької  ОВА Сергія Сергійовича Борзова, вмінням переконувати  людей у першочерговій важливості вирішення нагальних проблем, невирішені питання зрушили з місця. Саме Сергій Сергійович  зумів переконати місцевих депутатів у важливості та першочерговості виділення коштів на підключення енергоносіїв до ДБСТ, саме він організував підприємців Студенянської громади  до облаштування кімнат. Чимало проблем вирішив голова Тульчинської РВА Гаврилюк Олександр Анатолійович та його заступник Мурга Михайло Анатолійович, які тісно співпрацювали із усіма благодійниками,  посприяли швидкому облаштуванню кімнат та  закупівлі кухонного посуду та приладдя.   Сердечна подяка  Начальнику служби у справах дітей Тульчинської військової державної адміністрації Віталію  Леонідовичу Поліщуку за допомогу у вирішенні нагальних питань, щодо облаштування ДБСТ .

      Тому сьогодні, коли ДБСТ чекає на свою родину ми хочемо подякувати всім тим, хто приклав чимало зусиль щоб зігріти душі тих дітей, які проживатимуть в будинку. Передаємо слова вдячності керівнику сільськогосподарського виробничого кооперативу  «Прогрес» Олександру Григоровичу  Кучеру, який закупив кухонну стінку, карнизи, тюлі та штори на суму 43810грн.  Ми щиро дякуємо та низько вклоняємось керівнику ПП «Колос ЛАН» Миколі Григоровичу Дідуру ( 20480грн.), керівнику ТОВ «СП Еліт Агро» Павлу Павловичу  Кигилюку (23000грн.), директору ТОВ «Торговий дім Фінпром» Вадиму Павловичу Замоченюку (20000грн., 3770грн -жалюзі),   які долучилися до благочинності та закупити меблі до дитячих кімнат. За комфортність ванн подбав директор фермерського господарства « Світоч» Вадим Миколайович Васалатій  ( 6800грн) та директор фермерського господарства  «ВООЗ» Антон Олексійович Лук’янов (3400грн) закупивши  зручні дзеркала із підсвіткою. Не залишились  байдужими до долі дітей, які проживатимуть в будинку,  керівник селянського фермерського господарства «Вид» Петро Михайлович Гук, який подарував будинку телевізор та холодильник на суму 25441грн, керівник ТОВ «Зернятко- Студена» Оксана Іванівна Бойко, яка закупила меблевий гарнітур вартістю 12750грн. Місцеві підприємці: директор селянського фермерського господарства «Маяк» Сергій Михайлович Кривий ( 5520грн.), директор фермерського господарства  «Чорнюк і К» Олександра Степанівна Чорнюк(1660грн.) придбали на дитячі ліжка покривала, постільну білизну, одіяла, подушки. Рушники для діток  на суму 3000грн.придбав директор селянського фермерського господарства «Колос» Володимир Омелянович Мазурик. В будинок підведено кабельний інтернет і це завдяки Кирнасівській Ларисі Федорівні, яка внесла оплату 2800грн.  за окремий кабінет «st.skunet.od.ua»

      Цікаве життя людини! Хтось народжується щасливим, комусь доводиться пережити складні обставини долі, але є і такі долі, коли не має змоги щось змінити самому. Саме дитячі долі в руках дорослих, і тому важко переживати за дітей, чиє життя понівечено та з самого початку зруйновано. Відсутність батьківського тепла, маминої колиски на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних - все це є життя дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.  І саме ви, своєю благодійністю зуміли зігріти душі дітей, які проживатимуть у ДБСП.

     Велике, щире, сердечне спасибі Вам за проявлене милосердя, чуйне ставлення до дітей, які потребують допомоги.

        Добрі справи не залишаються непоміченими – вони як маяки світять тим, хто чекає допомоги.  Ваш приклад показовий і для інших благодійників. Надаючи допомогу, Ви даруєте не просто матеріальні цінності, а даєте радість і надію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь