Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Україні продовжено процедуру одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб

Дата: 16.08.2022 13:16
Кількість переглядів: 229

Фото без описуВерховна Рада України підтримала зміни до Податкового кодексу України, якими, в тому числі продовжено процедуру одноразового добровільного декларування до 1 березня 2023 року.

«Добровільне декларування – це спосіб цивілізовано вивести на світло гроші та активи. Навіть під час війни ті, хто мав можливість, скористались правом задекларувати свої статки. Пролонгування ж процедури одноразового добровільного декларування дозволить ще більшій кількості громадян вивести на світло свої активи й надалі спокійно ними розпоряджатись», – висловив свою позицію щодо рішення Парламенту Міністр фінансів Сергій Марченко.

Зазначимо, що за даними ДПС станом на липень з початку кампанії одноразового (спеціального) добровільногодекларуванняактивівфізичнихосібзадекларовано 3,7 млрд гривень. Сума задекларованого до сплати збору склала  225,1 млн гривень.

При цьому, з березня по травень під час дії воєнного стану,громадяни задекларували активів на понад 1 млрд грн у рамках «податкової амністії». Сума задекларованого до сплати одноразового збору за період дії воєнного стану склала 81 млн грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь