Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сергій Борзов: Марка «Пес Патрон» може слугувати гарним подарунком для усіх дітей на День знань

Дата: 02.09.2022 08:25
Кількість переглядів: 219

Фото без описуСьогодні, 1 вересня, на Вінниччині проведено процедуру спецпогашення  та введення в обіг поштової марки «Пес Патрон». Відсьогодні марка вважається дійсною для оплати послуг поштового зв'язку в усіх вiддiленнях зв'язку України.

Спецпогашення провели Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов спільно з керівником Вінницької дирекції АТ «Укрпошта» Володимиром Шаловінським та начальником Головного Управління ДСНС України у Вінницькій області Русланом Шевчуком.

«Марка «Пес Патрон» може слугувати гарним подарунком для усіх дітей на День знань – зауважив Сергій Борзов.- Ми очікували цю марку, адже Патрон сьогодні дуже популярний. Думаю, що усі інформаційні ресурси, якими полюбляють користуватись наші діти, вже нинішнім вечором ряснітимуть світлинами пса Патрона».

Виявляється, що Вінницькому гарнізоні ДСНС також є свої «патрони», це -Норіс і Фріда. Про них  із гордістю розповів під час процедури спецпогашення  керівник служби Руслан Шевчук: «Ці дві бойові собаки дуже справно виконують свої обов’язки у Вінницькій області та за її межами».

День введення в обіг марки, присвяченої Патрону, не випадково співпав із Днем знань 1 вересня: «Діти будуть радіти такій марці, але ще більше вони радітимуть, коли настане мир і вони зможуть нормально вчитися, не шукаючи сховищ та укриттів»,- зазначив  керівник Вінницької дирекції «Укрпошти» Володимир Шаловінський.

Поштова марка «Пес Патрон» є першою офіційною благодійною маркою України. Вона вводиться в обіг «Укрпоштою» на прохання наймолодших клієнтів,  адже Патрон  давно став улюбленцем і дітей і дорослих.З початку війни чотирилапий сапер служить в команді піротехніків Державної служби надзвичайних ситуацій.

Історія звитяг Патрона цікава: два роки тому керівник піротехнічної групи Головного управління ДСНС України у Чернiгiвськiй області подарував своєму сину щенятко породи джек-рассел-тер'єр. Чотирилапого готували до виставок, але через вiйну йому довелося стати сапером. У травні 2022 року пес Патрон був нагороджений медаллю «За віддану службу».

Життя Патрона  під час війни вiдображають марки у 8 варіантах:

 «Патрон допомагає фермерам»

 «Патрон разом з рятувальником»

 «Патрон розблоковує морські шляхи»

 «Патрон - справжній козак»

 «Патрон рятує дітей»

 «Віщий сон Патрона»

 «Патрон з нагородою»

 «Пес Патрон»

Марки «Пес Патрон» - перші благодійні марки України. Номінал кожної марки -F (відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г в межах України) та +8грн (додатковий номiнал, призначений для вiдрахування на соціальні та благодiйнi цiлi).

Зібрані в такий спосіб «Укрпоштою» внески будуть спрямовані через фандрейзингову платформу United24 на закупівлю машини для розмінування Armtrac 400 - це понад  мільйон євро. Також виручені гроші використають на допомогу притулкам для тварин.

Традиційно для сьогоднішньої події виготовлено спецiальний штемпель «Пес Патрон» з відбитками чотирилапого.

Штемпель діятиме два дні - 1 та 2 вересня у вiддiленні поштового зв’язку Вінниця-50.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь