Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Життя переможе! З початку повномасштабної війни на Вінниччині народилося 6008 немовлят

Дата: 12.09.2022 13:30
Кількість переглядів: 204

Фото без опису

Як повідомили у Департаменті охорони здоров'я та реабілітації ОВА, від початку повномасштабної війни в області народилися 2915 дівчаток та 3093 хлопчики.

З них майже тисяча діток, чиї батьки були змушені переїхати до нашої області.

На базі обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова працює Центр планування сім'ї, репродукції людини і медико-генетичного консультування, а також перинатальний центр.

Від 24 лютого фахівці працюють у посиленому режимі. Надають медичну допомогу не тільки пацієнтам з Вінницької області, а й внутрішньо переміщеним особам.

Вагітні спостерігаються у Центрі планування сім’ї. Як зазначила завідувач Центру, частина пацієнток – жінки із числа ВПО.

Тут вони отримують комплексне обстеження: УЗД-діагностику, гінекологічні обстеження, моніторинг стану плода, медико-генетичне консультування, терапевтичну та психологічну допомогу,  інші необхідні обстеження й дослідження.

Народжують малюків у перинатальному центрі. З початку повномасштабної війни тут народилися понад 800 немовлят. У відділенні інтенсивної терапії виходжують новонароджених діток вагою від 500 грамів.

 Керівник обласного перинатального центру ВОКЛ ім. М. І. Пирогова Інна Кукуруза зазначає, що у Вінницькій області це єдиний центр, який концентрує на собі усіх вагітних з важкою екстрагенітальною та акушерською патологією, а також тих вагітних, які мають передчасно народжених діток та з певними вадами.

“Зараз народжуються діти війни. І ми усім колективом докладаємо максимум зусиль для того, аби нашим вагітним і породіллям було комфортно тут. У своїй роботі ми маємо бути і акушер-гінекологами, і психологами”, - додала Інна Кукуруза.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь