Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В області затверджено Регіональну комплексну програму інформатизації «Електронна Вінниччина» на 2022-2024 роки

Дата: 13.09.2022 08:36
Кількість переглядів: 225

Фото без описуЦифрові інструменти для більшості громадян стали нормою і звичайним явищем, а також дозволили спростити взаємодію між органами влади і громадянами. Цифрова трансформація у час війни стала ще більш стратегічно важливим напрямком у виконанні  своїх повноважень публічними органами влади. Нинішній час вимагає інтеграції суспільства в сучасне, цифрове, відкрите, доступне для всіх мешканців суспільство. 

Враховуючи всі вимоги сьогодення, за дорученням Начальника Вінницької ОВА Сергія Борзова була сформована робоча група, яка працювала над розробкою програми. Робочу групу очолив заступник Начальника ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Андрій Кавунець. 

Регіональна програма сформована як складова частини Національної програми інформатизації України. Програма розроблена на виконання відповідних законів України та затверджена начальником Вінницької обласної військової адміністрації Сергієм Борзовим 7 вересня 2022 року.

Цифрова грамотність суспільства стала ключовою передумовою використання інструментів електронної демократії, підвищення підзвітності органів державної влади, запобігання корупції та активізації участі громадян у житті держав, підвищення цифрових навичок усіх без винятку.

Тому в рамках реалізації Регіональної  комплексної  програми  інформатизації «Електронна Вінниччина» очікується успішний розвиток електронних сервісів та здійснення цифровізації громад, у яких можна швидко і зручно отримати будь-яку послугу онлайн, зручно почати свою справу онлайн, спілкуватись із посадовцями, а також через інструменти е-демократії впливати на життя громад. 

Виконання усіх заходів програми дозволить забезпечити розвиток інформаційного суспільства у Вінницькій області, інтегрувати регіон до світового інформаційного простору, брати участь у процесах регіональної європейської кооперації, забезпечити сталий розвиток економіки області за рахунок сприяння розвитку інновацій тощо.

Загалом, програма містить більше 30 завдань.

Загальний бюджет програми на три роки - 75,9 млн грн. На її реалізацію планується залучити кошти Державного бюджету в розмірі 32 млн грн, кошти обласного бюджету - 24 млн грн та кошти інших бюджетів - 19,8 млн грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь