Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО ВІДОМА МЕШКАНЦІВ ТА ГОСТЕЙ СТУДЕНЯНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!

Дата: 15.09.2022 14:40
Кількість переглядів: 172

Фото без описуПівденним регіональним управлінням Державної прикордонної служби України здійснюються системні заходи протидії порушенням законодавства України з прикордонних питань в умовах правового режиму воєнного стану.

З березня 2022 року відмічається зростання рівня протиправної діяльності в прикордонні Вінницькій області, що пов’язано з спробами громадян України чоловічої статі призовного віку, залишити територію країни з порушенням правил перетину державного кордону України. Основна мета цієї категорії громадян – уникнення можливості захищати свій народ.

Станом на 30.08.2022 підрозділами регіонального управління виявлено 17 948 осіб (порушників та потенційних порушників законодавства), припинено 1 454 адміністративних правопорушення, пов’язаних з незаконним перетинанням державного кордону, до контрольованих прикордонних районів не пропущено 14 951 потенційного ухилянта, направлено за підслідністю 344 повідомлення про виявлені кримінальні правопорушення. За інформацією оперативних підрозділів регіонального управління розпочато 220 досудових розслідувань, осуджено 6 громадян – організаторів незаконного переправлення осіб через державний кордон.

Звертаємо Вашу увагу на необхідність дотримання правил прикордонного режиму!


Нагадуємо про відповідальність за порушення законодавства з прикордонних питань та організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон!

Стаття 332 ККУ. Незаконне переправлення осіб через державний кордон України

1. Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод - караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

2. Ті самі дії, вчинені способом, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яку незаконно переправляли через державний кордон України, чи вчинені щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

3. Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені організованою групою або вчинені з корисливих мотивів, -

караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.


Адміністративна відповідальність

Перетинання або спроба перетинання державного кордону України будь-яким способом поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів або з використанням підробленого документа чи таких, що містять недостовірні відомості про особу, чи без дозволу відповідних органів влади карається штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Ті самі дії, вчинені групою осіб або особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, - штраф від 500 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.


Кримінальна відповідальність

Статтею 3322 Кримінального кодексу України передбачено, перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонено в’їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора у будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів, або за документами, що містять недостовірні відомості, карається позбавленням волі на строк до трьох років.

Ті самі дії, вчинені повторно або групою осіб, караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, поєднані з насильством або із застосуванням зброї, караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

З повагою, Студенянська сільська рада!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь