Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сергій Борзов: Погребищенське ПТУ №42 – приклад конкурентного професійно-технічного закладу з належною матеріально-технічною базою та фаховим викладацьким складом

Дата: 28.09.2022 12:03
Кількість переглядів: 239

Фото без описуВчора, 27 вересня, Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов спільно зі своїм Першим заступником Наталею Заболотною відвідали Вище професійно-технічне училище №42 у м. Погребище.

Вони ознайомилися із роботою професійно-технічного училища, оглянули його матеріальну-технічну базу та поспілкувалися із директором Тетяною Каменщук.

«Наше училище має чудові практичні лабораторії, де діти можуть здобувати професійні навички. Тут можна опанувати професії кухаря, електромонтера, слюсаря. Разом з дипломом про освіту одразу надається можливість отримати водійські права категорії С і можна відкрити ще п’ять категорій без додаткового навчання, - зазначає Тетяна Каменщук. - Цього року на навчання вступило 408 осіб. Ми перевиконали набір учнів на 30% та створили 5 навчальних груп».

Оглянувши заклад та ознайомившись з навчальним процесом Начальник ОВА Сергій Борзов зазначив: «Коли діти отримують,окрім диплома, ще й посвідчення водія – це допоможе їм у майбутньому працевлаштуванні. В училищі № 42 дуже потужний кабінет військової підготовки. Сьогодні війна, тож базові знання із військової підготовки мають викладатися і в старших класах в закладах середньої освіти ,- це нині дуже актуально»- підкреслив він.

Крім того, Начальник ОВА зазначив, що географічне розташування Погребищенської тергромади дозволяє залучати на навчання дітей із сусідніх – Київської та Житомирської областей: «Тепер освіта працює за конкурентним принципом. Тож батьки і майбутні учні можуть обрати і заклад і умови навчання  - і це дуже добре».

У свою чергу, Перший заступник Начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна зауважила: «В умовах сьогодення акцент має робитися на розвитку професійно-технічної освіти, адже окрім знань, учні отримують уміння та мають змогу знайти себе в житті. Саме тому Вінницька ОВА приділяє особливу увагу розвитку професійно-технічної освіти Вінницької області».

За словами посадовиці, наразі на базі професійно-технічних навчальних закладів області реалізується кілька грантових проектів. Вони спрямовані на додаткове оснащення матеріально-технічної бази, яка дозволяє учням оволодіти професійними навичками на сучасних приладах, що використовуються на ринку праці.

«А прагнення дітей з обласного центру навчатися у віддалених містах Вінницької області підтверджує, що наша професійно-технічна освіта перебуває на належному рівні», - підкреслила Наталя Заболотна.

Також Сергій Борзов поспілкувався з викладачами училища, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб. Одна із викладачів через війну виїхала з м. Дружківки, що на Донеччині. Умовами роботи та ставленням місцевих людей до переселенців  вона дуже задоволена, хоча мріє повернутися якнайшвидше додому.

«Ми переможемо і допоможемо усім,кого прихистили, повернутись до рідних домівок. А котрі приживуться і захочуть залишитись .. ну що ж – то стануть вінничанами»,- підкреслив очільник області.

Директор професійно-технічного училища повідомила, що на базі гуртожитку училища зараз проживають 34 внутрішньо переміщених особи, з них восьмеро дітей. Загалом, це 17 сімей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь