Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сергій Борзов: Погребищенське ПТУ №42 – приклад конкурентного професійно-технічного закладу з належною матеріально-технічною базою та фаховим викладацьким складом

Дата: 28.09.2022 12:03
Кількість переглядів: 219

Вчора, 27 вересня, Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов спільно зі своїм Першим заступником Наталею Заболотною відвідали Вище професійно-технічне училище №42 у м. Погребище.

Вони ознайомилися із роботою професійно-технічного училища, оглянули його матеріальну-технічну базу та поспілкувалися із директором Тетяною Каменщук.

«Наше училище має чудові практичні лабораторії, де діти можуть здобувати професійні навички. Тут можна опанувати професії кухаря, електромонтера, слюсаря. Разом з дипломом про освіту одразу надається можливість отримати водійські права категорії С і можна відкрити ще п’ять категорій без додаткового навчання, - зазначає Тетяна Каменщук. - Цього року на навчання вступило 408 осіб. Ми перевиконали набір учнів на 30% та створили 5 навчальних груп».

Оглянувши заклад та ознайомившись з навчальним процесом Начальник ОВА Сергій Борзов зазначив: «Коли діти отримують,окрім диплома, ще й посвідчення водія – це допоможе їм у майбутньому працевлаштуванні. В училищі № 42 дуже потужний кабінет військової підготовки. Сьогодні війна, тож базові знання із військової підготовки мають викладатися і в старших класах в закладах середньої освіти ,- це нині дуже актуально»- підкреслив він.

Крім того, Начальник ОВА зазначив, що географічне розташування Погребищенської тергромади дозволяє залучати на навчання дітей із сусідніх – Київської та Житомирської областей: «Тепер освіта працює за конкурентним принципом. Тож батьки і майбутні учні можуть обрати і заклад і умови навчання  - і це дуже добре».

У свою чергу, Перший заступник Начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна зауважила: «В умовах сьогодення акцент має робитися на розвитку професійно-технічної освіти, адже окрім знань, учні отримують уміння та мають змогу знайти себе в житті. Саме тому Вінницька ОВА приділяє особливу увагу розвитку професійно-технічної освіти Вінницької області».

За словами посадовиці, наразі на базі професійно-технічних навчальних закладів області реалізується кілька грантових проектів. Вони спрямовані на додаткове оснащення матеріально-технічної бази, яка дозволяє учням оволодіти професійними навичками на сучасних приладах, що використовуються на ринку праці.

«А прагнення дітей з обласного центру навчатися у віддалених містах Вінницької області підтверджує, що наша професійно-технічна освіта перебуває на належному рівні», - підкреслила Наталя Заболотна.

Також Сергій Борзов поспілкувався з викладачами училища, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб. Одна із викладачів через війну виїхала з м. Дружківки, що на Донеччині. Умовами роботи та ставленням місцевих людей до переселенців  вона дуже задоволена, хоча мріє повернутися якнайшвидше додому.

«Ми переможемо і допоможемо усім,кого прихистили, повернутись до рідних домівок. А котрі приживуться і захочуть залишитись .. ну що ж – то стануть вінничанами»,- підкреслив очільник області.

Директор професійно-технічного училища повідомила, що на базі гуртожитку училища зараз проживають 34 внутрішньо переміщених особи, з них восьмеро дітей. Загалом, це 17 сімей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь