Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вінниччина готова до викликів опалювального сезону в умовах воєнного стану

Дата: 21.10.2022 12:57
Кількість переглядів: 143

21 жовтня під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова відбулась селекторна нарада за участю керівників обласних військових адміністрацій щодо підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022/2023 року в умовах воєнного стану.

За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова у засіданні взяв участь його заступник Олександр Піщик.  До наради також долучилися керівники профільних служб та структурних підрозділів обласної військової адміністрації.

Про стан накопичення природного газу, вугілля, законтрактованих обсягів енергоресурсів та їх прогнозні показники на початок опалювального сезону поінформував перший заступник Міністра енергетики України, заступник голови профільного Штабу Юрій Власенко.

Учасники засідання також заслухали інформацію Генерального директора ТОВ «ГК Нафтогаз Трейдинг» Сергія Бєляєва щодо стану договорів на постачання природного газу між виробниками теплової енергії.

У свою чергу, заступник Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська поінформувала про готовність регіонів України до початку опалювального сезону.

Під час наради також обговорили питання щодо розгортання пунктів обігріву та надання допомоги населенню на місцях, проведені заходи для забезпечення укриття об’єктів критичної інфраструктури та можливості для відновлення таких об’єктів у сфері тепло-, водопостачання та енергетики.

Доповідаючи про ситуацію в області, заступник Начальника ОВА Олександр Піщик поінформував про стан накопичення природного газу, вугілля, законтрактованих енергоресурсів та їх прогнозні показники на початок опалювального сезону.

За його словами, орієнтовна потреба вугілля на опалювальний період 2022/2023 року, залежно від температурного режиму, складає 650 тис. тонн. Окрім цього, підприємства теплопостачання регіону вже уклали договори з ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг».

«Загалом, Вінниччина повністю підготовлена до початку опалювального сезону. Зокрема, виконано комплекс необхідних регламентних та технічних робіт. Зауважу, що рішення про початок опалювального сезону приймаються територіальними громадами, виходячи з фактичних кліматичних умов, що діють на території. Наразі з 63 територіальних громад області таке рішення  прийнято у 51 громаді», - зазначив Олександр Піщик.

Також на сьогодні кожна тергромада Вінниччини розробила антикризові плани реагування на випадок припинення газопостачання з урахуванням змодельованої ситуації відсутності енергоносіїв. Окрім цього, визначено стаціонарні пункти обігріву, а також можливості для розгортання мобільних пунктів спільно з підрозділами ДСНС.

Підбиваючи підсумки засідання, Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов підкреслив, що важкі обставини вимагають невідкладних рішень для якомога м’якшого проходження складного опалювального сезону.

Під час наради Міністр також акцентував увагу на ощадливому використанні  енергоносіїв задля пришвидшення стабілізації та  відновлення системи енергозабезпечення в усіх регіонах України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь