Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Працюючі батьки доглядали за хворими дітьми понад мільйон днів за кошти ФССУ

Дата: 09.12.2022 12:01
Кількість переглядів: 98

Аби батьки могли бути поруч із хворою дитиною, Фонд соціального страхування України компенсує працюючим українцям втрачений заробіток за час догляду рідних.

За десять місяців 2022 року ФССУ нарахував 410 мільйонів гривень таких допомог – виплати призначені для понад 114 тисяч застрахованих осіб.

Загалом працюючі українці провели на лікарняних у зв’язку із потребою догляду за хворими родичами понад один мільйон оплачуваних за кошти Фонду днів. Здебільшого догляд здійснювався за хворими дітьми.

Фінансування допомоги по догляду здійснюється ФССУ, починаючи з першого дня і за весь час непрацездатності з цієї причини.

Нагадаємо, надання допомоги з тимчасової непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років здійснюється за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більше 14 календарних днів. А в разі стаціонарного лікування – за весь час перебування застрахованої особи в стаціонарі разом із хворою дитиною.

Допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворим членом сім’ї виплачується не більш як за три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, – не більш ніж за сім календарних днів.

Розмір допомоги залежить від тривалості страхового стажу та складає від 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років) і до 100% (якщо стаж – понад 8 років).

 

Крижопільське відділення управління виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь