Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

9 грудня - Міжнародний день вшанування пам’яті та гідності жертв злочину геноциду

Дата: 09.12.2022 12:08
Кількість переглядів: 110

Фото без описуУ 2015 році на 69-й сесії Генеральної Асамблеї ООН була прийнята Резолюція, відповідно до якої 9 грудня проголошено Міжнародним днем вшанування пам’яті та гідності жертв злочину геноциду. Таким чином, організація підтвердила всі рішення та постанови в системі ООН, які зробили внесок у створення та розвиток процесу покарання та запобігання злочину.

Українська нація пережила геноцид 1932–1933 років, вчинений комуністичним тоталітарним режимом на території УРСР та етнічних землях українців. Але цей злочин досі є своєрідним викликом для міжнародних організацій, адже в сучасному суспільстві є ті, хто готові йти на масові жорстокі вбивства.

На сьогодні Голодомор визнали геноцидом української нації на офіційному рівні 23 держави.

Події російсько-української війни — це ще один прояв цілеспрямованої агресії, основною метою якої є чергова спроба знищення цілого народу.

З 24 лютого російські війська, порушуючи всі можливі міжнародні норми та права, а найстрашніше — перекресливши будь-які уявлення про людяність та норми моралі, знищують представників національностей лише за те, що вони готові боротися за своє право жити у власній державі, за власними правилами навіть ціною власного життя. І зараз неможливо ні уявити, ні порахувати кількість жертв російського геноциду проти української нації.

Вічна памʼять усім жертвам терору!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь