Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Більше 100 дітей з Луганщини отримали подарунки з нагоди Дня Святого Миколая

Дата: 20.12.2022 20:36
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

День Святого Миколая – найчарівніше та найпотаємніше свято для кожної дитини нашої країни. Зараз ми переживаємо складні часи, війна вкрала безтурботне дитинство в багатьох маленьких українців, особливо на територіях, де ведуться активні бойові дії. Втім, всупереч цьому кожен з них на святкову атмосферу.

20 грудня для дітей, які переїхали з Луганської області на Вінниччину, в розважальному центрі «Країна мрій» провели святковий захід. Завдяки спільним зусиллям Вінницької та Луганської обласних військових адміністрацій, Рубіжанської міської військової адміністрації та за підтримки БФ «Фонд підтримки та розвитку України», британської ініціативи Марафону Добрих Справ «Подаруй дітям України Різдво» близько 120 дітей віком від 3-х до 14-ти років мали можливість весело провести час й отримати бажані подарунки.

Начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив: «Дарувати таке свято для наших дітей - надважливо. Зараз Україна переживає найстрашніші часи, адже немає нічого жахливішого від війни. Ми хочемо відволікти їх хоча б на мить від того страхіття, яке їм довелося пережитиНа жаль, дехто з них бачив на власні очі, що несе «рускій мір». Частина з них тікали під обстрілами, втратили близьких».

В залі були діти, які переїжджали уже вдруге. Вони збирали речі та втікали з окупованої частини Луганщини у 2014 році, і зараз, після 24 лютого, їм знову довелося переїжджати, рятуючись від війни.

Щоб відволікти луганчан та подарувати їм святковий настрій, представники влади разом із Святим Миколаєм та його помічницею роздали подарунки. Дітвора була в захваті від отриманої уваги. Також, перебуваючи у розважальному центрі, малеча мала можливість розважитися у басейні з кульками, погратися у дитячому містечку професій, будівельному майданчику, побігати лабіринтами та поспілкуватися з однолітками.

Звертаючись до маленьких українців, які відвідали свято, Начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій Юрченко зауважив: «Ви – найцінніше, що у нас є. Щиро бажаю, щоб поруч із вами завжди були мама і тато, дідусь і бабуся, братик і сестра, а також зичу здійснення всіх ваших мрій».

Крім того, він подякував організаторам заходу та британським волонтерам, Фонду «Підтримки та розвитку України», які підтримують Рубіжанську громаду та Луганщину загалом.

На жаль, у своєму юному віці через російську війну ці діти вже знають ціну української перемоги, і ми будемо й надалі докладати максимум зусиль заради їхнього майбутнього.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь