Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Добровольці – приклад волі і честі, мужності та стійкості. Ви – гордість українського народу і жах кремлівський посіпак, - Сергій Борзов

Дата: 14.03.2023 14:12
Кількість переглядів: 127

Фото без опису14 березня  - День українського добровольця.

У цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1-й батальйон оперативного призначення НГУ ім. Кульчицького.

Це люди, які без зайвих вагань, за покликом серця стали на захист своєї Батьківщини. 

Багато героїв і серед вінничан. Сформований у 2014 році 9-й батальйон Вінницької області, як правило з числа добровольців, одним із перших вирушив на Схід України для боротьби з російськими агресорами.

Сьогодні представники обласної та міської влади разом з військовими, керівниками служб і департаментів області, громадськістю міста вшанували хвилиною мовчання героїв, поклавши квіти до скульптурної композиції  «Дерево свободи».

Звертаючись до добровольців, Начальник ОВА Сергій Борзов зазначив: «Ви – приклад волі і честі, мужності, стійкості! Ви – гордість українського народу і жах кремлівських посіпак. Дякую кожному і кожній! Ви – перші і до кінця. Слава українським добровольцям! Слава Україні!»

У свою чергу, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий додав, що за останній рік повномасштабної війни армія добровольців зросла і дає гідну відсіч ворогу, аби українці жили у вільній та незалежній державі. Він також висловив вдячність військовим, волонтерам, медикам та всім, хто щодня наближає нашу перемогу.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов, звертаючись до присутніх, зауважив: «Низький уклін всім добровольцям, всім героям та героїням, синам і донькам України за хоробрість та згуртованість. Ми обов’язково переможемо. Слава Україні!»

Сьогодні керівники області вручили Почесні грамоти обласної військової адміністрації та обласної Ради 22 добровольцям Вінниччини.

Також у рамках заходу відбулося делеговане покладання до пам’ятного знаку Небесній Сотні і Героям АТО/ООС.

Нині йде війна за територіальну цілісність нашої держави. 6464 добровольці з Вінниччини й зараз боронять рідну землю у лавах Збройних Сил України. 

Слава Україні!

Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь