Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що варто знати про Е-рецепт на антибіотики?

Дата: 22.03.2023 11:53
Кількість переглядів: 118

Фото без описуВпровадження електронного рецепта на антибіотики – один із кроків у боротьбі з безконтрольним вживанням цих препаратів та подолання антимікробної резистентності.

Українські лікарі почали працювати з функціоналом виписки електронних рецептів на антибіотики з серпня 2022 року.

Зокрема, така можливість стала доступною і для фахівців спеціалізованої медичної допомоги - на амбулаторному рівні та в умовах стаціонару.

При наданні спеціалізованої медичної допомоги, як під час амбулаторного лікування, так і в умовах стаціонару, виписувати електронний рецепт на антибіотик повинен саме той спеціаліст, який проводить огляд пацієнта, визначає діагноз та здійснює призначення, а отже - відповідає за процес лікування пацієнта.

Пацієнт рецепт отримує у лікаря, що лікує, незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем. На прийомі цей лікар проводить огляд, вносить дані до електронної системи охорони здоровʼя, за потреби виписує е-рецепт та надрукує пацієнту інформаційну довідку до рецепта.

Якщо заклад не має технічної можливості виписувати електронний рецепт, тобто не підключений до ЕСОЗ, у такому разі лікар може виписати пацієнту паперовий рецепт.

Придбати необхідні ліки за рецептом можна у будь-якій аптеці. Для цього достатньо лише предʼявити фармацевту інформаційну довідку, яку лікар видасть як підтвердження призначення, або паперовий рецепт.

Більше відповідей на запитання читайте на сайті ЦГЗ

http://bit.ly/3DW4ctJ

Джерело: Центр громадського здоров’я


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь