Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Наталя Заболотна: Кожна людина, яка постраждала від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, має отримати якісні спеціалізовані послуги

Дата: 11.04.2023 15:49
Кількість переглядів: 79

Фото без описуСьогодні Перший заступник Начальника обласної військової адміністрації Наталя Заболотна взяла участь у зустрічі з координаторами із питань запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі на території громад.

До заходу також долучилися представники поліції, психологічної допомоги, прокуратури, правової допомоги.

«Поставили нові завдання та цілі. Є чимало нових викликів, з якими потрібно боротися. - підкреслила Наталя Заболотна. - Важливо, щоб весь ланцюг -  від телефонного дзвінка на гарячу лінію та виїзду Національної поліції до надання психологічної та медичної допомоги працював злагоджено».

Повномасштабна війна різко змінила контекст, у якому йде боротьба з гендерно зумовленим насильством. Зросла кількість жертв насильства: від нього потерпають жінки й чоловіки, хлопчики й дівчатка.

«Усім нам потрібно об’єднати зусилля та ефективно реалізувати положення Стамбульської конвенції, яку ратифікували у час війни. Кожна людина, яка постраждала від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, має отримати якісні спеціалізовані послуги, яких потребує, і, якнайближче до свого місця проживання»,- акцентувала посадовиця.

Наталя Заболотна наголосила, що громади повинні створювати нові спеціалізовані служби підтримки для постраждалих осіб, адже це - наш спільний обовʼязок та відповідальність!

Перший заступник Начальника ОВА висловила вдячність Фонду  Народонаселення ООН в Україні (UNFPA Ukraine) та  Intersos Ukraine  за підтримку та допомогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь