Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Студенянська територіальна громада є учасником проєкту, який планують започаткувати на території Вінницької, Черкаської та Кіровоградської областей -  агротуристичного кластеру «Шляхами Трипільської Праматері»

Дата: 21.04.2023 14:03
Кількість переглядів: 146

 

         Студенянська територіальна громада є учасником проєкту, який планують започаткувати на території Вінницької, Черкаської та Кіровоградської областей. Йдеться про створення агротуристичного кластеру «Шляхами Трипільської Праматері», покликаного допомогти громадам підготувати туристичні локації і розробити туристичні маршрути місцями, де сконцентровані основні місця поселення трипільців, їхні храми та кращі музейні зібрання.

         Майбутній тематичний маршрут розробляє ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад» (голова правління Павло Ярмій).

         «Цей проєкт має об’єднати кілька областей, тому що прадавня культура Трипілля, її розквіт, був саме на Вінниччині, Черкащині, трішки Кіровоградщині… Зараз йде війна, але після перемоги (бо ми всі в це віримо), ми маємо визначитися, що покажемо світові, який захоче приїхати і подивитися на нас, зрозуміти, хто ми є, чому ми так тримаємося за нашу землю, чому нам так важлива наша культура, наша історія? І прадавня трипільська культура, якій понад 6 тисяч років – це те унікальне, про що ми можемо розповісти, і що може розповісти про нас… Це питання економічного розвитку територіальних громад – через розвиток туристичних локацій, зелених садиб, агропідприємств, крафтової продукції, закладів харчування».

         Студенянській територіальній громаді потрібно створити туристичні маршрути населеними пунктами, віднайти цікаві туристичні локації. Розпочали  роботу з мальовничого села Болган.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь