Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як отримати фахову допомогу невролога обласного реабілітаційного центру?

Дата: 30.05.2023 13:40
Кількість переглядів: 52

Фото без описуУкраїнці живуть в умовах постійного стресу, переживань, емоційного болю та страху, який впливає на нашу психіку й на фізичний стан.

Головний біль чи біль у м’язах, запаморочення, переднепритомність, слабкість, відсутність сил, порушення сну – це ті симптоми, які потребують медичного контролю. Зокрема, встановити правильні діагнози та підібрати лікування зможуть лікарі-невропатологи. Як повідомили в Департаменті охорони здоров'я та реабілітації ОВА, одна із таких професійних команд фахівців працює в обласному клінічному медичному реабілітаційному центрі.

Завідувачка неврологічного відділення, лікар-невропатолог Ірина Капітанчук розповіла, що останнім часом пацієнтів побільшало.

«Наше відділення розраховано на 30 ліжок. Ми лікуємо пацієнтів після перенесеного інсульту, з хворобою Паркінсона, постгерпетичною неврологією, з епілептичними хворобами, кістково-м’язовими захворюваннями та іншими. Пацієнти лікуються як амбулаторно, так і стаціонарно. Багато пацієнтів мають психологічний супровід, реабілітаційну програму. У нас немає такого, що пацієнт потрапив у відділення і весь термін він лежить на ліжку. Кожен має свою індивідуальну програму, з кимось працює психолог, з кимось команда реабілітологів. У нас хоч і невеликий заклад, але нашим пацієнтам надаємо повний спектр послуг», - розповідає Ірина Капітанчук.

Лікарка зазначає, що є пацієнти й з черепно-мозковою травмою. Для них дуже важливий спокій, тиша, сон і доброзичливе ставлення медичного персоналу. З пацієнтами, які перебувають у неврологічному відділенні працює 12 медичних працівників.

«Ми пацієнтоцентричні. Немає такого, що наприклад пацієнт спить, а о 07:00 ранку в палату заходить санітарка і миє підлогу. Це все зробиться після того, як пацієнт встане. Ми допомагаємо подбати про здоров’я пацієнтів, якщо бачимо, якусь супутню патологію відправляємо до іншого фахівця. Медична допомога безкоштовна, адже ми маємо відповідні договори з НСЗУ», - додає Ірина Капітанчук.

Як потрапити на лікування до фахівців неврологічного відділення?

За електронним направленням від сімейного лікаря та за попереднім записом за тел. - (0432) 655-200, 098 956 5159.

Зверніть увагу, має бути негативний тест на COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь