Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Вінниччині в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» діє медіа проєкт «Ментальне здоров'я - плекаємо стійкість!»

Дата: 21.03.2024 09:44
Кількість переглядів: 37

Інфографіка з написом "День ментального здоров'я - щодня"Під час ефіру на радіо «Місто над Бугом», регіональна координаторка з ментального здоров’я у Вінницькій області Олена Бессараба поділилась важливими аспектами роботи на Вінниччині у сфері ментального здоров’я.

«Вплив ментального здоров’я на фізичний стан людини не варто недооцінювати, - підкреслила Олена Бессараба. - Особливо він посилився під час війни, коли суттєво зросли навантаження на психіку кожного з нас. Ментальні порушення (особливо депресія) підвищують ризик виникнення проблем із фізичним здоров’ям: інсульту, діабету, захворювань серця тощо. В Україні уже фіксується зростання кількості серцево-судинних захворювань та діабету 2 типу».

Олена Бессараба зауважила, що в українському суспільстві рівень знань  в сфері ментального здоров’я є не достатнім. Саме тому для організаторів було важливо даною кампанією побудувати культуру турботи про власне ментальне здоров’я та визнати сферу відповідальності кожного за свій психічний стан. Тобто, важливо не просто надати людям можливість скористатися послугою, а сформувати культуру турботи про себе та своїх близьких.

«Ми прагнемо, щоби українці плекали свою стійкість, ми ділимось інструментами, засобами, знаннями, які будуть важливими для кожної людини, яка відчуває стрес, напругу, тривогу, чи виснаження, - підкреслила Олена Бессараба. - Спільно з першим вінницьким мультимедійним проєктом «Час змін» (радіо Місто над Бугом -101,8 Fm) разом з компетентними фахівцями з психічного здоров'я, ми розпочали серію інформаційно-просвітницьких програм, які допомагатимуть українцям сформувати практичні навички турботи про ментальне здоров'я».

Координаторка проекту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» у Вінницькій області, Аліна Кобець відзначила: «Багато людей можуть стикатися з проблемами ментального здоров'я, такими як депресія, постійний стрес, безсоння і емоційний дисбаланс. На жаль, ніхто не може гарантувати, що ці проблеми когось із нас обійдуть. Це особливо актуально зараз, у період тривалої та виснажливої повномасштабної війни. Ми щиро вдячні за можливість долучитись до цієї прогресивної ініціативи. Дуже важливим для себе ми бачимо надання технічної допомоги Координаційному центру з психічного здоров'я в рамках Меморандуму про взаєморозуміння щодо реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», адже ми усвідомлюємо важливість їх місії».

Проєкт транслюється щовівторка з 14:35 до 14:55.

Почути і переглянути програми  можна на таких медіа ресурсах:

Радіо Місто Над Бугом - 101,8 FM проєкт «Час змін»;

Телеканал ВІТА YouTube (shorts).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь