Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Коли лікування у денному стаціонарі є безоплатним? Роз’яснення від МОЗ

Дата: 26.03.2024 10:38
Кількість переглядів: 120

Лікарі та пацієнт Існує міф, що лікування в денному стаціонарі є виключно платною послугою, бо Програма медичних гарантій її не покриває.

Це – не так, кажуть у Міністерстві охорони здоров'я України.

Лікування в денному стаціонарі є безоплатним у тих медзакладах, які:

  • мають договір з Національною службою здоров'я України на надання амбулаторної допомоги (пакет «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах»);
  • надають медичну допомогу в умовах денного стаціонару.

У денному стаціонарі надають амбулаторну допомогу пацієнтам, які не потребують цілодобового лікарського та медсестринського догляду. В умовах денного стаціонару пацієнт може отримувати лікувальні процедури, малі хірургічні втручання, діагностичні обстеження тощо. Все це – без госпіталізації до лікарні.

На лікувальні процедури чи інші втручання лікуючий лікар має видати електронне направлення. З ним потрібно звернутися в ту поліклініку чи діагностичний центр, який має договір за пакетом «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах» та в якому надаються медичні послуги в умовах денного стаціонару.

У МОЗ наголошують, що кожна лікарня (поліклініка чи діагностичний центр) надає той обсяг медичних послуг, який властивий закладу відповідно до напряму надання медичної допомоги та галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я. Також має значення наявність певного обладнання та лікарів за напрямом надання допомоги у штаті закладу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь