Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В зв’язку з воєнною обстановкою, яка складається на території України,

Дата: 20.05.2024 09:57
Кількість переглядів: 61

Ґрунтуючись на досвіді ліквідації надзвичайних ситуацій воєнного характеру, останнім часом в законодавчих та нормативно – правових документах що стосуються цивільного захисту населення і територій внесено багато змін та доповнень з якими є нагальна необхідність ознайомитись посадовим особам, які задіяні у заходах цивільного захисту населення і територій .

Особливо багато змін внесено в Кодекс цивільного захисту, по перше змінено визначення, що таке цивільний захист – це комплекс заходів, які реалізуються на території України в мирний час та в особливий період і спрямовані на захист населення, територій, навколишнього природного середовища, майна, матеріальних і культурних цінностей від надзвичайних ситуацій та інших небезпечних подій, запобігання виникненню таких ситуацій та подій, ліквідацію їх наслідків, надання допомоги постраждалим, здійснення державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки. Значні зміни внесені в статтю 32 «Укриття населення в об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту», також у інших статтях є зміни, особливо з питань евакуації, інформування та оповіщення і т. д. Відповідно до положень статей Кодексу внесені зміни і у підзаконні та нормативно – правові акти.
Викладач навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності
Вінницької області  В. Гречка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь