Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Вінниччині стартувала інформкампанія з протидії торгівлі людьми «Тобою скористалися»

Дата: 22.05.2024 11:32
Кількість переглядів: 80

учасники акції Обізнаний – значить захищений! 

За даними останнього дослідження Міжнародної організації з міграції, кожен другий українець (59% опитаних) готовий погодитися хоча б на одну ризиковану пропозицію за кордоном чи в Україні, наражаючи себе на небезпеку експлуатації.

Серед ризиків, на які готові піти українці – робота без офіційного працевлаштування, у закритих приміщеннях без можливості вільно покинути робоче місце, зберігання паспорта та особистих речей у роботодавця, готовність працювати в обмін на безкоштовне проживання/харчування тощо. 

Саме тому важливо бути максимально обачним та обережним, аби не потрапити в ситуацію торгівлі людьми.

Сьогодні представники Департаменту соціальної та молодіжної політики ОВА, ГО «Джерело надії України», Міжнародної організації з міграції та профільних служб провели  інформаційну акцію в середмісті Вінниці.

В обласному центрі за маршрутом 19Б курсував автобус, в якому пасажирам розповідали реальні історії експлуатації та торгівлі людьми, а також поінформували про те, як вберегтися від цього явища та куди звертатися по допомогу.

Вінничани мали можливість дізнатися про найбільш поширені форми експлуатації: трудову експлуатацію, використання у збройному конфлікті, сексуальну експлуатацію, примусове жебрацтво та інші.

Кожен має розуміти, що звертатися по допомогу – важливо. Зокрема, працює Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів – 527, а також Урядова гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та насильству 15 – 47.

Більше про те, як не стати жертвою торгівлі людьми і чим це явище відрізняється від інших

Інформаційна кампанія "Тобою скористалися"  реалізовується у місцевому громадському транспорті 10 міст України, а також у потязі Інтерсіті.

Таке інформування населення впроваджується Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні спільно з Всеукраїнською коаліцією громадських організацій з протидії торгівлі людьми, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства  юстиції Швеції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь