Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новий стандарт з лікувального харчування при онкозахворюваннях: чому це важливо?

Дата: 22.05.2024 11:33
Кількість переглядів: 66

Тарілка зі здоровою їжею та напис "Новий стандарт з лікувального харчування при онкозахворюваннях: Чому це важливо?"Рак – одна з основних медичних проблем людства і науковці всього світу працюють над збільшенням ефективності лікування та пошуком нових підходів до нього. Операції, променева терапія та медикаментозне лікування — це не все, чого потребують люди з онкологічними хворобами.

Як зазначають у Міністерстві охорони здоров'я України, важливий цілісний підхід у піклуванні про пацієнтів і пацієнток.

Підраховано, що від 10 до 20% пацієнтів з онкологічними хворобами помирають не через пухлини, а через недостатнє отримання поживних речовин. Мальнутриція (недостатнє отримання чи засвоєння поживних речовин) під час терапії раку може бути наслідком як хірургічного втручання, так і хімієтерапії та одного з її наслідків – анорексії. Крім того, недостатнє харчування також впливає і на ефективність лікування та реабілітації.

Україна слідкує за всіма новітніми дослідженнями та розробками і цього січня Міністерство охорони здоров’я затвердило новий стандарт медичної допомоги — «Нутритивна підтримка при онкологічних захворюваннях у дорослих».

Він дає медикам чіткі інструкції з лікувального харчування і саме вони можуть бути визначальними у порятунку життя, і точно зроблять лікування ефективнішим.

За інформацією Міністерства охорони здоровя України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь