Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення депутатів Студенянської сільської ради до Голови Верховної Ради України А.Парубія

Дата: 27.06.2017 07:37
Кількість переглядів: 726

Звернення

  Ми, депутати Студенянської сільської ради, наполягаємо на якнайшвидшому законодавчому врегулюванні питання передачі органам місцевого самоврядування повноважень щодо розпорядження землями за межами населених пунктів.

  Адже сьогодні склалася парадоксальна ситуація, коли землями поза межами населених пунктів, що розташовані на території об’єднаних територіальних громад, розпоряджаються не відповідні ради, а чиновники Держгеокадастру. Ті громади, які ще не об’єдналися, через відсутність вільних земель в межах населених пунктів не можуть вирішити свої нагальні питання, у тому числі, у сфері містобудування, забезпечення земельними ділянками учасників АТО, розташування цвинтарів, сміттєзвалищ тощо.

  19 квітня 2016 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використання і охороною земель» №4355, який покликаний вирішити вищевказані питання.

  Завдяки прийняттю законопроекту №4355 територіальні громади, що об’єдналися відповідно до закону, зможуть безперешкодно стати власниками земель за межами населених пунктів, крім земель оборони, земель природно-заповідного фонду загальнодержавного значення та інших, які мають важливе значення для держави. Тим сільським, селищним та міським радам, які ще не об’єдналися, передається право розпорядження землями за межами населених пунктів.

  Повний текст (Скачати)

  Рішення (Скачати)

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь