Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як втілюється проєкт «Помічник ветерана» на Вінниччині?

Дата: 20.11.2023 08:32
Кількість переглядів: 66

Перший заступник Начальника ОВА Наталя ЗаболотнаПерший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна презентувала досягнення області у впровадженні проєкту «Помічник ветерана» на нараді з питань ветеранської політики під головуванням Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

«Наша область є однією з чотирьох пілотних, які впроваджують цю послугу. Бути першопрохідцями важко, особливо коли розумієш, що від успішності проєкту напряму залежить рівень комфорту при поверненні наших захисників та захисниць до цивільного життя. Та ми працюємо на повну у цьому напрямку», - зазначила Наталя Заболотна.

За словами Першого заступника Начальника ОВА, загалом до пілотування проєкту долучено шість територіальних громад області, що є адміністративними центрами районів.

Від початку проєкту проведено 68 співбесід з кандидатами у помічники ветерана.

19 з них вже пройшли навчання.

13 з 19 навчених помічників ветеранів (поки що лише у двох громадах: 12– у Вінницькій та один у місті Тульчин) працевлаштовані та вже почали свою діяльність у напрямку допомоги ветеранам при переході від військової служби до цивільного життя.

Ще одна людина очікує працевлаштування у м. Хмільник.

У чотирьох з пілотних громад створено Сервісні офіси ветерана. У інших двох громадах, з часом, також будуть створені такі офіси.

«З наступного понеділка розпочнеться навчання ще 33 майбутніх помічників, які пройшли співбесіду. Маю надію, що усі вони найближчим часом доєднаються до вже працюючих помічників, що значно зменшить їхнє навантаження», - зауважила посадовиця.

Також під час наради Наталя Заболотна озвучила пропозиції щодо удосконалення проєкту та оплати праці «помічників».

«Ми усі розуміємо, що попереду ще неймовірно багато роботи, але ми не маємо жодного права зробити крок назад. Тому проєкт має працювати злагоджено і на благо наших Захисників та Захисниць». – підкреслила Перший заступник Начальника ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь