Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Вінниччині проводять тренінг щодо надання психосоціальних послуг ветеранам та населенню, що постраждало від війни

Дата: 01.02.2024 14:37
Кількість переглядів: 56

Заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець під час тренінгу для представників профільних структур та фахівців, які безпосередньо залучені до надання послуг з підтримки населення, що постраждало від війниВ області проводять дводенний тренінг для представників профільних структур та фахівців, які безпосередньо залучені до надання послуг з підтримки населення, що постраждало від війни, у тому числі ветеранів та членів їх сімей.

Захід відбувся у рамках виконання Проєкту «Соціально-психологічна реадаптація ветеранів та постраждалих від війни категорій населення», який реалізовує обласна військова адміністрація спільно з Міжнародною організацією з міграції (відділом психологічного здоров’я та психосоціальної підтримки) у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що ініційована Першою леді Оленою Зеленською.

Звертаючись до присутніх, заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець передав вітання від імені Начальника ОВА Сергія Борзова та зауважив, що Вінницька область дуже активно залучена до реалізації програми ментального здоров’я, а також бере участь у пілотному проєкті «Помічник ветерана».

«Ми працюємо за багатьма напрямками психосоціальної підтримки. Тема реадаптації ветеранів війни та деяких інших категорій населення, яке постраждало від війни, є надзвичайно важливим та на часі. Ми розуміємо, що перед нами стоять величезні виклики, адже кількість представників цієї категорії, на жаль, збільшуватиметься» , - зазначив Андрій Кавунець.

Також заступник Начальника ОВА подякував представникам МОМ та іншим організаціям, які надають допомогу в реалізації проєктів з психосоціальної підтримки населення.

«Багато міжнародних організацій цей напрям вважають одним із пріоритетних. Якщо протягом 2022-го – І половини 2023 року йшлося, в першу чергу, про екстрене реагування, то зараз – про середньотермінове та довготермінове реагування. Тобто зараз ментальне здоров’я та психосоціальна підтримка виходять на вищий рівень». – додав Андрій Кавунець.

Регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як» Олена Бессараба підкреслила, що основною метою тренінгу є формування команди психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

«Сьогодні наше завдання –  об’єднатися, обмінятися досвідом, поглибити наявні знання та сформувати команду для реалізації різноманітних проєктів цього напрямку». – зазначила Олена Бессараба.

У свою чергу, керівниця Вінницького офісу МОМ Тетяна Неприцька зауважила, що організація завжди намагається реагувати на запити ОВА та актуальні потреби.

«Ми розуміємо, що надавачі послуг ветеранам, членам їх родин, членам родин захисників та захисниць не завжди знають, як правильно налагоджувати спілкування з цими людьми, як вибудовувати комунікацію, зберігаючи гідність усіх учасників і сторін процесу, щоб уникнути можливих конфліктів. Саме тому ми проводимо відповідний тренінг, де фахівці зможуть отримати нові знання, які в подальшому використовуватимуть під час надання послуг у громадах. Сподіваюсь, що ці два дні будуть активними та дуже продуктивними». – зауважила Тетяна Неприцька.

Під час тренінгу учасники розширять набір інструментів для роботи з цільовою групою, вивчать основні засади комунікації з учасниками бойових дій та членами їх сімей під час надання консультативних послуг, а також отримають інформацію щодо проведення тренінгів з кризового консультування та травмотерапії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь